Om

Om mig

Hallgårds Sadelmakeri drivs av mig Ulrika Sundberg i Östergarns socken på Gotland. Jag kommer från en släkt där hantverk är ett stort intresse för många. Hantverk i olika former har alltid varit närvarande och det var på så sätt naturligt för mig att satsa på en yrkesbana som den här. Då hästar varit en viktig del av familjen sedan jag var barn kändes det bra att kunna kombinera dessa två intressen och yrkesbanan som jag valt känns helt rätt.

Jag sitter med i styrelsen för sadelmakarnas branchorganisations sedan 2014.

Utbildning/Gesällbrev

Under tre år har jag utbildat mig till sadelmakare vid sadelmakeriskolan i Tärnsjö. Under de två första åren gick jag en grundutbildning och utöver det gick jag en gesällutbildning på 45 veckor för att ytterligar spetsa mina kunskaper. Under min utbildning inriktade jag mig främst mot engelsk sadel men även en hel del annat har hunnits med såsom tillverkning av väskor, seldon och vissa inredningsarbeten.

I september 2013 fick jag mitt gesällarbete godkänt.

Meriter

År 2012 ställde jag upp i svenska mästerskapen för sadelmakare och tog då hem första pris i remtygsklassen. Arbetet som skulle tillverkas var ett uppvisningsträns och detta bedömdes av sadelmakare vid det brittiska hovstallet. Arbetet belönades med mycket fina poäng och omdömen.

 

mobil 0730892725 epost ulrikasundberg@hotmail.se adress Östergarn, Hallgårds 137, 62368 Katthammarsvik